Lifestyle/Culinair
527369457
Culinair

Recept van de dag: tuinbonen met doperwten

Mevrouw Wilbrink moest lachen: „Dat jij een kant en klare cordon blue hebt gekocht, durf je vast niet in de krant te zetten.” Nou, daar heeft ze nog gelijk in ook, dus dat vertel ik lekker niet. Wat ik wel graag vertel is wat ik erbij heb gemaakt. En dat was misschien nog simpeler: tuinbonen. Het is me nog niet koud genoeg voor bruine bonen. Linzen dan? Ja, bijna, maar die hebben toch ook al die herfstsmaak en ik wil nog een beetje aan de zomer hangen. Dus een pot tuinbonen gehaald. Nou, het zou geen kookrubriek zijn als ik zou volstaan met: haal een pot tuinbonen. Dus gaan we er wat mee doen.

Nodig voor 2 personen:

• 400 gr tuinbonen, uitgelekt

• 200 gr diepvries doperwten

• 100 gr champignons, in plakjes

• 2 dl slagroom

• ½ theel oregano

• peper

• mosterd naar smaak

Bereiding:

Boter smelten en de plakjes champignons goed aanzetten. Eigenlijk moet je ze bakken tot ze lichtbruin en bijna knapperig zijn. Dat kan, maar het kost tijd. Lage temperatuur, de boter moet er net omheen kriebelen. Half uur. Heerlijk. En dan de room erbij. En inkoken, tot het dikke room is.

Dan de doperwten uit de diepvries erbij, voor het zoetje en dan de heel goed uitgelekte tuinbonen. Heb je de oregano van buiten al gedroogd? Anders toch maar wat uit een potje. Nog wat peper. Zachtjes allemaal lekker warm laten worden. Geef er puree bij, liefst uit de oven waar je er nog een lekker kaaskorstje op het laten smelten. En een heel klein beetje scherpe mosterd. Met of zonder cordon blue.