Lifestyle/Thuis & Tuin
528196536
Thuis & Tuin

Lifehack: dit is dé manier om een hoeslaken op te vouwen

Een hoeslaken mooi strak opvouwen is niet altijd even makkelijk door de geplooide hoeken. Geen zorgen, met deze truc lukt het áltijd.

Zo ga je te werk

Leg je hoeslaken op bed of op een tafel en zorg ervoor dat de onderkant naar beneden hangt. Neem de hoeken van de onderkant en leg op die op de bovenste hoeken. Steek de hoeken vervolgens in elkaar.

Om ervoor te zorgen dat het één geheel wordt, steek je je handen in de hoeken en schud je totdat alles netjes samenvalt.

Leg je laken weer op bed en vouw vervolgens ook de zijkanten naar binnen. Vouw dan je hoeslaken mooi op. That’s it!

Kopen

Er zijn overigens een paar dingen waarop je moet letten als je een hoeslaken koopt. Er bestaan namelijk vele soorten hoeslakens zoals een hoeslaken met een hoge hoek voor een dik matras of een boxspring, een topper hoeslaken (voor een topdekmatras) of split hoeslakens (voor verstelbare matrassen). Meet je matras op zodat je weet wat de perfecte pasvorm van jouw hoeslaken is.

Let ook op het materiaal. Een katoenen hoeslaken is bijvoorbeeld goed vochtabsorberend en dus ideaal als je ‘s nachts veel transpireert. Heb je het vaak koud? Ga dan voor een flanellen laken.