Nieuws/Lifestyle
542636
Lifestyle

Pick-up Mercedes krijgt eigen gezicht

STUTTGART - Mercedes-Benz plakt naar eigen zeggen niet alleen een ander logo op de koets van de Nissan Navara, de pick-up krijgt ook een aangepast uiterlijk. De fabrikant geeft aan dat er nog meer grote verschillen tussen de twee werkpaarden zijn.

Nissan heeft zijn Navara inmiddels voorgesteld en neemt de pick-up nog voor de jaarwisseling in de verkoop. De Mercedes-variant staat echter niet op korte termijn gepland. Pas in 2018 verschijnt de Benz met open laadbak op de markt.

Kangoo

Volgens bronnen binnen de autobouwer zal de pick-up er als een echte Mercedes uitzien. De vraag is of de fabrikant de Citan ook aanmerkt als echte Mercedes, wat overduidelijk nog steeds een Renault Kangoo is. De designafdeling schijnt dit maal meer speelruimte te hebben. Ook onderhuids wijkt een en ander van elkaar af. Het platform is identiek, om kosten te besparen. Mercedes kiest er wel voor om de eigen dieselmotoren in het model onder te brengen. Zeker is de komst van een viercilinder. Een zespitter behoort tot de mogelijkheden. Ook de transmissies komen uit de eigen stal.Tweewielaandrijving zal standaard zijn. Vierwielaandrijving wordt optioneel aangeboden.

Marktintroductie

Nadere details geeft de autobouwer in een later stadium vrij, al zal de marktintroductie dan spoedig naderen.