Lifestyle/Culinair
545139869
Culinair

Dagrecept: Aziatisch gehakt met paprika en pinda

Wokken is een snelle manier om een heerlijk eenpansgerecht op tafel te zetten. We hadden thuis altijd een grote, traditionele ronde wok staan waarvoor je een wokbrander moest gebruiken.

Die heerlijke walm tijdens het koken doet je meteen watertanden... We gaan voor het Chinese gerecht kung pao, dat meestal met kip wordt gemaakt, maar wij gaan voor gehakt. De pinda’s geven daarnaast een heerlijke bite. En: het staat binnen twintig minuten op tafel. Je kunt ook eventueel een koekenpan gebruiken. Verhit een klein beetje olie en voeg het rundergehakt, stukjes paprika, bosui, knoflook, gember en chilivlokken toe en rul het gehakt. Laat het overtollig vet uitlekken en zet de pan terug op het vuur.

Meng ondertussen met een garde de sojasaus, droge sherry of wijn, sesamolie en suiker in een kleine kom en voeg dit op middelhoog vuur toe aan het gehaktmengsel. Meng de maizena en het water in een kleine kom tot een gladde massa. Giet dit bij het gehaktmengsel en laat lekker pruttelen tot de saus dikker wordt. Roer de pinda’s erdoor en garneer met wat bosui. Serveer het met rijst.

Nodig voor 4 personen:

- 500 g rundergehakt

- 1 el olie

- 1 rode paprika (in

blokjes gesneden)

- 25 g bosui (alleen de witte delen, ringen van halve cm)

- 2 tl knoflook (gehakt)

- 2 tl fijngehakte gember

- 1 tot 2 tl chilivlokken

- 120 g geroosterde

ongezouten pinda's

Voor de saus:

- 120 ml sojasaus

- 60 ml droge sherry

of witte wijn

- 2 tl sesamolie, 2 el suiker

- 2 el maïzena, 60 ml water