Nieuws/Lifestyle
545726
Lifestyle

DGTL Barcelona nieuw Nederlands dancesucces

In het industrieterrein aan de rand van de stad heeft DGTL Barcelona een locatie gevonden die sterk lijkt op de NDSM-werf, thuisbasis van het festival in Amsterdam. Sterker nog: vervang de naastgelegen jachthaven voor een scheepswerfloods en de stellage die de Middellandse Zee afschermt voor de bekende hijskraan in Noord en het is gewoon een kopie.

Anders dan op de editie hier komt het festival in Spanje niet meteen los. Het publiek, een mix van Spanjaarden, Fransen en Nederlanders, laat het in de eerste uren ronduit afweten, waardoor het bij topacts als Joseph Capriati en Agoria rustig is. Maar wat wil je ook in een land waar het diner nooit voor negenen geserveerd wordt? En DGTL gaat in Barcelona tot drie uur 's nachts door. In die tijd zal het festival vast en zeker veranderen in een feest van formaat.

Buitenland

DGTL is het eerste van de grote festivals búiten de grote danceorganisaties die de sprong naar het buitenland waagt. Een stap die beloond wordt. Want hoewel het bezoekersaantal stokt bij 7500 bij plek voor tienduizend is het festival niets dan een succes te noemen.

Locatie

De slim gekozen locatie is zeker één van de oorzaken. Het Parc del Forum ligt pal aan zee. Waar iets verder in het binnenland het kwik oploopt tot ruim boven de dertig waait op het festivalterrein een verkoelend briesje. Zo ontstaan al snel ideale omstandigheden.

Morgen meer over de eerste editie van DGTL buiten Nederland.