Nieuws/Lifestyle
545898
Lifestyle

Eerste dancefestival  Barcelona in open lucht

Buitenlands succes voor Nederlands festival DGTL

Het neerzetten van een groot dancefestival in het buitenland is niet alleen weggelegd voor de dancebedrijven die zich hebben verenigd in molog SFX. Ook DGTL, dat tot op heden drie succesvolle edities heeft neergezet op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord is internationaal gegaan.

In Barcelona vindt vandaag en morgen de eerste buitenlandse editie van het festival plaats. In het Parc Del Forum staan verdeeld over drie podia 35 artiesten. DGTL is het eerste open lucht dancefestival dat in Barcelona plaatsvindt.

Sonar

Barcelona heeft onder liefhebbers van elektronische muziek een goede naam opgebouwd met Sonar, een clubfestival dat jaarlijks 80.000 bezoekers naar de Spaanse kuststad trekt. Een buitenfestival zoals DGTL nu neerzet, is er echter een nieuw fenomeen. De organisatie van het festival hoopt op 10.000 bezoekers.

Artiesten

Op het festival staan artiesten die muziek brengen in de genres house, deephouse en techno. Nederlandse inbreng is er onder meer in de vorm van de Sluwe Vos. Een Amsterdamse technoproducer die met sterke live optredens en originele producties in korte tijd is doorgedrongen tot de top van de Nederlandse techno. Ook house dj Tom Trago is voor een optreden in Barcelona gestrikt. Uit het internationale circuit zijn onder meer David August, Adam Beyer en Joseph Capriati geboekt.

Digitale cultuur

DGTL is een festival waar naast muziek ook andere vormen van digitale cultuur worden gepresenteerd. Net als op de Amsterdamse editie  wordt onder de naam DGTL Art een potpourri van lichtkunst, futuristische beelden en interactieve performances samengebracht. Hiermee wil de organisatie voor een unieke festivalervaring zorgen.