Nieuws/Lifestyle
545944
Lifestyle

Subtiele opfrisbeurt Lexus GS

Lexus presenteert tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elegance twee opgefriste modellen. Een van de noviteiten is een vernieuwde Lexus GS die dankzij een opgefrist uiterlijk en een rijkere aankleding weer bij de tijd is.

Ander bumperwerk

De Lexus GS had een subtiele opfrisbeurt nodig om hem weer in lijn te brengen met de rest van het leveringsprogramma. Lexus voorziet de sedan van gewijzigd bumperwerk, een typische 'spindle' grille en nieuwe 18 en 19 inch wielen. Ook de koplampen zijn aangepast. De Japanse autobouwer belooft in het interieur de afwerking naar een hoger niveau te hebben getild. Schokkend zijn de wijzigingen niet. Het analoge klokje bovenin het dashboard heeft nu led-verlichting en de Remote Touch Interface voor het bedienen van het multimediasysteem heeft extra bedieningsknoppen.

Multimediasysteem

Het multimediasysteem heeft overigens aangepaste graphics, stemherkenning en een nieuw snelmenu voor het bedienen van de audio, telefoon, navigatie en airco. Lexus heeft tevens wat extra veiligheidssystemen geïnstalleerd. De GS heeft nu tien airbags en het Lexus Safety System + met voetgangersdetectie (Pre-Crash System), rijbaanhulp (Lane Keep Assist), Adaptive High Beam System dat tegenliggers niet verblind en adaptieve cruise controle (All-Speed Active Cruise Control). Optioneel zijn een dode hoek assistent en een systeem dat achteropkomend verkeer in de gaten houdt.

Drie versies

Lexus levert de GS als GS 300h (223 pk), GS 450h (345 pk) en als GS F met een atmosferische 5,0 liter V8 met 477 pk. De nieuwe GS komt eind dit jaar op de markt. Prijzen volgen in een later stadium.