Nieuws/Lifestyle
545960
Lifestyle

Paul Ruven maakt film over filminstituut Eye

Filmproducent Paul Ruven gaat een arthousedrama maken over filminstituut Eye in Amsterdam. H

et project heeft als werktitel 'Eye love you' en vertelt over twee personen die elkaar elke maandag in het filmmuseum aan het IJ ontmoeten.

Het Filmfonds heeft in het kader van de regeling 'vrijplaats voor bewezen scenariotalent' 15.000 euro toegekend voor de ontwikkeling van het project. Het is de bedoeling dat het scenario binnen een jaar af is.

Ruven wil verder nog geen toelichting op de film geven. De producent en regisseur was eerder verantwoordelijk voor speelfilms als Het Bombardement (met Jan Smit), Ushi must marry en De overgave. Die laatste film, een erotisch drama met acteur Rick Engelkes in de hoofdrol, baarde vorige jaar opzien toen heel veel bioscopen weigerden de titel te draaien omdat hij te slecht zou zijn.

Filminstituut Eye laat in een reactie weten dat er nog geen contact met Ruven is geweest over het project. “Ik ken het project helemaal niet”, aldus directeur Sandra den Hamer. “Maar het lijkt me mooi dat onze tempel voor film, zoals het ooit werd omschreven in de Vrij Nederland, nu ook het decor wordt voor een film.”