Nieuws/Lifestyle
547717
Lifestyle

Nog nooit zoveel Noren in Top 40

Hitscore: Aanvalluw!

Op A-Ha en Maria Mena na bleken Noren in de Top 40 tot nu toe eigenlijk altijd eenheidsvliegen. De nieuwste generatie is een stuk consistenter, blijkt als we de hitlijst van deze week er op nakijken.

Liefst drie Noorse acts treffen we daarin aan. Het hoogst staat Madcon, die samen met Ray Dalton en hun Don’t worry momenteel op de vierde plek bivakkeert. Iets daaronder staat Kygo, die met Stole the show na negentien weken nog altijd op de zevende plek staat.

De nieuwste Noorse hit vinden we op 33. Producersduo Nico & Vinz (beiden 25) komen daar deze week nieuw binnen met That’s how you know, waaraan ook Kidd Ink en Bebe Rexha meewerkten. Het is de tweede notering voor deze twee Noren, die vorig jaar nog drie weken op één stonden met Am I wrong.

Slechts één keer eerder kwam het voor dat drie acts uit Noorwegen tegelijkertijd in de Top 40 stonden. Dat was in september en oktober vorig jaar, toen behalve Nico & Vinz en Kygo ook Anders Nilson in de lijst stond met Salsa Tequila.

Daarbij staat dit Noorse succes niet op zich, want heel Scandinavië lijkt sterk aan hitgevoeligheid te hebben gewonnen. Liefst zes acts vinden we terug in de lijst. De Zweden Axwell & Ingrosso tekenen met Sun is shining bijvoorbeeld voor de hoogste nieuwe binnenkomer.

Verder staan ook Avicii en de Deense zangeres Mo nog in de top tien, die een hoofdrol heeft in Major Lazer’s superhit Lean on. Sinds ABBA stonden de Noormannen en –vrouwen er wereldwijd popmuzikaal nog nooit zo goed op als nu.