Nieuws/Lifestyle
547729
Lifestyle

Mitsubishi Pajero op achtergrond opgefrist

Geheel op de achtergrond heeft Mitsubishi Europa enkele wijzigingen doorgevoegd op de Pajero.

Een van de noviteiten is de introductie van een systeem geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto. De smartphonekoppeling is een onderdeel van het Smartphone Link Display Audio-systeem. De Pajero is het eerste model met deze techniek. In de toekomst wil Mitsubishi ook andere modellen met het systeem uitrusten. Er is alleen een maar, want in Nederland wordt het systeem niet geleverd. Andere Pajero-noviteiten zijn een radio met DAB+ en nieuwe kleuren. Ook de motor voldoet nu aan de EU6-emissienorm.

Heel veel BPM

Mitsubishi levert de Pajero met één krachtbron: een 3,2 liter direct ingespoten common-rail dieselmotor (DI-D) gekoppeld aan een automatische vijfbak. De motor levert 190 pk en 441 Nm trekkracht. De prijs van de versie met korte wielbasis (SWB) bedraagt 101.990 euro. Door een CO2-emissie van 238 g/km bedraagt het BPM-bedrag liefst 52.159 euro. De Pajero met langere wielbasis kost 108.990 euro, waarvan 55.799 euro BPM.

Sinds 1982

Mitsubishi levert de Pajero sinds 1982. De auto rolde in een fabriek van de band die zelfs de naam van het model droeg, Mitsubishi Motors Pajero Manufacturing Co., Ltd. De faciliteit was de thuisbasis voor de wereldwijde productie. De Pajero werd ook elders in de wereld geassembleerd. Voor de offroader vormt Europa de grootste markt. Na de eerste generatie die in 1982 verscheen, lanceerde Mitsubishi in 1991 de tweede versie gevolgd door de derde in 2006. Dat model wordt nog steeds gebouwd, al is een opvolger in ontwikkeling. Die nieuwe Pajero krijgt een V6-benzinemotor met plug-in hybridetechniek.