Lifestyle/Culinair
552048074
Culinair

Recept van de dag: vlees met azijn

Dit is zo'n gerecht waarvan je tafelgenoten aangenaam verrast zullen opkijken. Ze geloven in eerste instantie hun eigen smaak niet, ze proeven iets van azijn maar wat is het nou? En dat vlees, zo mals, zo zacht. We maken deze stoof net even anders dan bijvoorbeeld zuurvlees. Je moet erbij in de buurt blijven.

Nodig voor vier personen:

•1 kg rundvlees, in repen

•800 gr uien, in ringen

•2 tenen knoflook

•1 theel marjoraan

•1 theel kummel

•4 eetl boter

•2 eetl rode wijnazijn

•4 eetl paprikapoeder

•4 eetl peterselie, fijngehakt

•zout en zwarte peper

Bereiding:

Vermeng maar vast water met azijn. Dat moet je even aan elkaar laten wennen, echt waar. Fruit de uien in geklaarde boter tot ze bijna bruin zijn. Knoflook, majoraan en kummel erbij. Paprikapoeder erdoor en dan afblussen met een scheutje azijnwater.

Vlees mag erin. Zout en peper erbij en dikke deksel er op. Laat 2 tot 3 uur stoven waarbij je steeds, om het half uur, kijkt of het niet te droog wordt. Dan weer een scheutje azijnwater erbij doen. Als je helemaal gek wordt van geur en trek dan doe je er nog een scheutje gewoon water bij.

Nu nog even 10 minuten pruttelen. Geef er dampende aardappels bij. Uit de diepvries misschien tuinbonen, om ook een beetje iets groens erbij te hebben? En in ieder geval heel veel fijngehakte peterselie.