Lifestyle/Culinair
58606813
Culinair

Recept van de dag: haring op Aswoensdag

Opeens duikt er op dat je op Aswoensdag inlegharing zou moeten eten. Maar ja, dan had je al twee dagen geleden speciale haringen hebben moeten bemachtigen. Ik weet echt niet waar je inlegharing zou moeten kopen. Dus gaan we wel haring eten, maar dan gewoon van de viswinkel. Als starter, of kleine portie.

Nodig:

•2 grote aardappels, gaar, in blokjes

•rode ui in dunne ringen

•2 hardgekookte eieren, in stukjes gehakt

•3 haringen van de haringstal, schoongemaakt in stukjes

•1 jazzappel in kleine blokjes

•sap van 1 citroen of 3 eetl Edik de Pedro Ximenez

•1 eetl kappertjes

•waterkers

•125 ml zure room

•1 eetl mayonaise

•1 eetl mierikswortel (potje)

•paar druppels worcestersaus

Bereiding:

Het gerecht maken is zo gebeurd, maar werk echt aan de saus. Wacht even, bij het begin beginnen. Ik neem voor zoiets altijd juist gladde aardappels. Vastkokers dus. Goed laten afkoelen. Je wilt niet dat de haring warm wordt.

En voor dit soort gerechten geldt:, maken en eten. Niet klaarzetten, tenzij in de koelkast maar is net weer te koud.

Meng de aardappelen met de rode ui, het ei, de stukjes haring, de stukjes appel, de kappertjes en het citroensap. Dan: roer zure room, mayonaise en mierikswortel goed door elkaar. Proeven. Breng op smaak met worcestersaus. En peper. Schep door de salade en garneer met waterkers.