Lifestyle/Culinair
591043569
Culinair

Recept van de dag: Surinaamse maizenakoekjes

Ik had gisteren ineens zin in een pakje Capri Sun... Vraag me niet waarom, misschien was het de combinatie warmte/nostalgie. Met sap heeft het weinig te maken, maar ik kan me voorstellen dat het zoete drankje nog steeds populair is bij kinderen. Aan Surinaamse maizenakoekjes kleeft ook jeugdsentiment; dit zijn echter geen traditionele koekjes, ze smelten namelijk in je mond en hebben wat plakkerigs. Ik eet er zo een heel doosje van op! Hieronder het familierecept.

Nodig voor 20-30 stuks:

- 1 middelgroot ei

- 20 g custardpoeder

- 100 g suiker

- 100 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

- 1 tl vanille-essence

- 250 g maïzena

- suikermuisjes (discodip)

- snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop met een mixer de boter en suiker, voeg een snuf zout toe, evenals de vanille-essence. Klop door totdat het geheel mooi luchtig is. Voeg vervolgens het custardpoeder en de maizena lepel voor lepel toe terwijl de mixer doordraait. Zet het apparaat uit op het moment dat het tegenstand voelt en kneed verder met de hand (ga door met het toevoegen van maizena) totdat je er balletjes van kunt maken. Vorm balletjes van het deeg en druk ze met een vork twee keer haaks plat zodat er een raster ontstaat. Strooi er wat discodip over en leg ze zo’n 20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven.