Lifestyle/Reizen
59450903
Reizen

Dit is de échte reden waarom je nu kunt internetten op de Kilimanjaro

Avonturiers die de Kilimanjaro willen trotseren kunnen op de berg gebruikmaken van snel internet. De regering van Tanzania heeft op Afrika’s hoogste berg namelijk een breedbandnetwerk geïnstalleerd. Handig als je als klimmer een foto van de tocht wil delen op sociale media. Maar dat is niet de voornaamste reden voor de komst van internet.

Tuurlijk is het leuk en handig dat toeristen nu vrienden en familie op de hoogte kunnen houden van hun avontuur, maar het internet is vooral aangelegd om klimmers te helpen om beter te navigeren op de berg.

Ook heeft het te maken met veiligheid. Dankzij de komst van internet is het makkelijker om hulpdiensten in te zetten als dat onverhoopt nodig is.

Overigens is het niet zo dat je óveral op de Kilimanjaro, met een hoogte van 5895 de hoogste van Afrika, kunt uitgaan van een goede internetverbinding. De Tanzaniaanse regering heeft het internet namelijk vooralsnog alleen geïnstalleerd op 3720 meter hoogte. Er zijn wel plannen om ook daarboven een internetverbinding aan te leggen.

De Kilimanjaro is niet de eerste berg waar toeristen online bereikbaar kunnen zijn. Zo is het sinds 2020 mogelijk om op de Mount Everest te internetten.