Lifestyle/Culinair
599297265
Culinair

Hier eet je de lekkerste truffelgerechten

Het truffelseizoen is weer van start, en dus gaan we op zoek naar de beste adressen om de zwam te proeven.

Amsterdam: 5&33

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: restaurant 5&33 pakt voor de zesde keer lekker uit met een menu dat helemaal in het teken van de truffel staat. Ditmaal stelden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer de gerechten van het viergangendiner met verse witte truffel (€50) samen. Op de kaart: gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, pecorino en truffel, gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel, lam, artisjok en truffel en romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel. Iedere dinsdag heeft het restaurant tegenover Amsterdam Centraal Station haar Truffle Tuesday: een voorgerecht met de zwam, (zwarte) truffelpasta en een glas Franciacorta (€35). Op de kaart tot eind februari 2020.

www.5and33.nl

Den Bosch: Le Vin’X

De wijnbar noemt het zelf al Het Perfecte Ei: een tussengerecht met - uiteraard - ei, knolselderij, boleet en verse truffel (€19). Op de barkaart ook meer bescheiden pata negra kroketjes met truffelmayonaise. Natuurlijk drink je daar een van de zorgvuldig geselecteerde wijnen bij, je zit in een wijnbar of niet.

restaurantlevinx.nl

Den Haag: Da Braccini

Een Italiaans restaurant zonder truffel tijdens het seizoen is als oesters zonder champagne. Dat weet ook de Italiaanse chef Monica Braccini, die zo veel mogelijk met seizoensgebonden producten werkt. En dus staan er nu capocollo van everzwijn met wildjus, gebakken bospaddenstoelen en truffel (€22,50) en verse panciotti gevuld met Fontina valle D’Aosta, porcini en truffel (€18,50) op de kaart.

www.dabraccini.nl/

Amsterdam: Lion Noir

Voor de vegetariër staat er gerookte buratta met structuren van aubergine, miso, snijbonen en gepaneerde truffel tofu van kikkererwten (€15,50) en bloemkoolsalade met o.a. gepocheerd kwartelei en truffelvinaigratte op de kaart (€10,50). De visliefhebber gaat voor de scholfilet met truffelrisotto (€26) en de carnivoor voor bijvoorbeeld de eendenborst met truffelgnocchi, zoete aardappel, shiitake en een truffelsaus met rode port (€25,50).

lionnoir.nl