Lifestyle/Culinair
610472464
Culinair

Recept van de dag: sashimi van tonijn op een filo-krokantje

Een tijdje terug was ik bij restaurant Undercover in Amsterdam, waar sushi-chef Kit me alles vertelde over de wereld van sushi en sashimi. Hij vond dat de bereiding niet in beton was gegoten; toch ben ik benieuwd wat hij vindt dit fijne voorgerechtje: krokant filodeeg met tonijn-sashimi en wasabi-mayo, een recept van mijn maatje Dennis. We houden het lekker op fusion!

Nodig voor 3 porties:

- 120 g verse tonijn (dun gesneden)

- 3 vellen filodeeg (liefst van de toko)

- 2 eidooiers

- 2-3 el crème fraîche

- 1 el wasabi, 2 el mayonaise

- 1 tl gembersiroop

- 1/2 komkommer (geschild)

- gari (sushi-gember)

- 1 tl sesamzaad

- 1 tl geroosterd zwart sesamzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en neem drie vierkante vellen filodeeg, die je elk insmeert met eidooier. Leg ze op elkaar en snijd er drie rechthoeken uit van ongeveer 3 bij 15 cm en maak voldoende kerven met een mes; zo blijft het deeg plat. Dan 12-15 minuten in de oven.

Voor de wasabi-mayo meng je eerst de wasabi met de gembersiroop, daarna volgt pas de mayonaise. Snijd met een kaasschaaf mooie stroken uit de komkommer, iets kleiner dan de krokantjes. Vermijd de zaadlijst, anders wordt het een natte boel. Smeer de (afgekoelde) krokantjes in met crème fraîche, breng op smaak met een snufje zout en verdeel de plakjes gari erover; dat hoort niet, maar het is wel erg lekker! Leg daar een strook komkommer op, strooi er wat sesamzaad over, dan de tonijn. Gebruik een spuitzakje voor wat figuurtjes wasabi-mayonaise en maak af met zwart sesamzaad.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo