Lifestyle/Culinair
613886693
Culinair

Dagrecept: Mexicaanse quesadilla’s

Een collega kwam met het leuke idee voor een tosti-verhaal. Welk brood gebruik je? Welke kazen en toppings gaan goed samen? Leggen we hem in de pan of het tosti-ijzer? Wordt vervolgd!

Vandaag de ’Mexicaanse variant’: quesadilla’s. Al zijn deze tortilla’s vaak rijker gevuld: met kaas, groenten en/of vlees. Aan dit flexitariër-recept van Jo Pratt kun je (tijdens het vullen) restjes kip, gehakt of stukjes chorizo toevoegen. Verhit een flinke koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Bak de paddenstoelen goudbruin, voeg het knoflook toe en kruid met zout en peper. Laat nog een minuut bakken, haal van het vuur.

Prak de limabonen grof met de rode paprika, het gerookte paprikapoeder, peterselie, een scheutje olie, zout en peper. Leg vier tortilla’s op je werkblad en verdeel het bonenmengsel erover, smeer uit tot de rand. Herhaal dit met een schepje paddenstoelen en kaas. Bedek ze met de andere tortilla’s, druk licht aan.

Veeg de pan schoon, bak de quesadilla’s op laag vuur met een beetje olie in enkele minuten goudbruin, keer voorzichtig om. Serveer met salsa of guacamole.

Nodig voor 4 personen:

- olijfolie

- 300 g gemengde paddenstoelen (in kleine stukjes)

- 3 tenen knoflook (geperst)

- zeezout en gemalen peper

- 2 blikjes limabonen (elk 400 g, afgegoten)

- 2 gegrilde rode paprika’s

(in dunne reepjes of stukjes)

- ½ tl gerookte paprika

- Flinke hand peterselie (fijngehakt)

- 8 mais- of tarwetortilla’s

- 150 g geraspte belegen kaas en mozzarella

- Optioneel: restjes kip, gehakt of chorizo