Lifestyle/Culinair
63037274
Culinair

Recept van de dag: Perzische kip

Zoiets kan ik echt niet bedenken, ik kwam het tegen toen ik door het boek met verschillende bereidingen van kip bladerde. Perzische kip. De Perzische keuken is verbijsterend lekker en veelzijdig. Dit is in wezen een voorloper van de paella.

Nodig voor vier personen:

Pluk saffraandraadjes, 2 eetl heet water

12 kippendijen

4 eetl geklaarde boter

12 kardemompeulen, gekneusd

2 kaneelstokjes

4 kruidnagels

2 blaadjes laurier

2 uien in ringen

300 gr basmatirijst, even wassen

10 dadels zonder pit

2 eetl rozijnen

2 eetl geschaafde amandelen

Rasp van sinaasappel

Rasp van limoen

2 eetl korianderblaadjes, gehakt

Zout en peper

Bereiding

Zet de oven vast op 160° C. Week saffraandraadjes in een scheutje heet water. Bak de kippendijen in twee eetlepels boter, tien minuten tot ze kleur hebben. Verhit de rest van de geklaarde boter en bak daarin kardemon, kaneel, kruidnagels en laurierblaadjes tot je ruikt dat het goed is. (Een minuut).

Uien erbij en nu heel langzaam garen tot de uien zacht zijn. Roer de rijst, dadels, rozijnen, amandelen en pistachenoten erdoor en meng goed. Roer er het water (6,5 dl) door. Ook de rasp van citroen en limoen. Druk de kip in de rijst. Sprenkel de saffraan erover. En dan afdekken en de oven in. Half uurtje. Tot de rijst gaar is en de kip heerlijk geurt.

Als dat geen herfstfeest is? Serveer met wat verse koriander erover.