Nieuws/Lifestyle
634989872
Lifestyle

Dagrecept: Heekfilet in ’salsa verde’

We hebben gisteren heerlijk kennisgemaakt met de Baskische keuken; ze houden hier sowieso erg van vis. Een van die typisch Baskische gerechten is merluza en salsa verde: heekfilet in een groene saus.

Goed nieuws: die vis zwemt ook in onze eigen wateren rond! Dit recept is van Javier De La Hormaza, een expert op het gebied van Baskische gerechten.

Leg wat bloem op een bord en haal de heekfilets erdoor. Verhit 2 el olie in een pan, bak ze ongeveer 2 minuten per kant en leg apart.

Voeg in dezelfde pan de rest van de olie, knoflook en chili toe en verwarm dit zachtjes. Verwijder de chili als de knoflook begint te dansen, draai het vuur omlaag en voeg 1 el bloem toe. Bak een minuut op laag vuur, blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt.

Garde

Voeg de bouillon toe met een diepe lepel per keer en gebruik een garde om klontjes te voorkomen. Voeg bouillon toe totdat je een gladde, iets dikke saus hebt. Breng verder op smaak en leg dan de heekfilets terug in de pan, dek af en laat ze op laag vuur nog 1 minuut garen. Ten slotte de gehakte peterselie erin, laat nog 30 seconden pruttelen. Serveer met citroen en brood.

Nodig voor 2 personen:

- 2 heekfilets van 125-150 g

(zonder vel)

- 1 teen knoflook (fijngehakt)

- 1/4 gedroogde chili

(fijngehakt)

- 3-4 el extra vergine olijfolie

- 1 el bloem

- 150 ml visbouillon

- 1 el fijngehakte

bladpeterselie

- zeezout

- schijfjes citroen

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop