Lifestyle/Culinair
648383612
Culinair

Recept van de dag: worst met kikkererwten

Vanmorgen op de fiets rook ik de natte aarde. Dat is een tijdje geleden. Van al die kleuren in de tuin is geel en oudroze overgebleven. Vier, vijf grote planten die het vrolijk houden. De roofploeg is ook weer terug. Ik heb ze maanden niet gezien maar het is een wolk van meesjes, pimpelmeesjes, een tjiftjaf, een roodborstje en nog wat klein grut. Ze komen rond tien uur in de ochtend en kijken de tuin na op spinnen en andere insecten. Een druifje is ook lekker, een hapje fazantenbes hebben ze ook graag. En weg zijn ze weer. En dan moet ik een gerecht voor jullie verzinnen. Haha. Dit maakte ik gistervond.

Nodig voor 2 personen:

•2 slagersworsten (venkel, had ik) Velletje er af in stukjes snijden.

•2 courgetten, in stukken snijden.

•1 kleine ui gesnipperd.

•1 blikje 200 gr kikkererwten

•1 theel oregano

•½ theel gerookte paprika

•½ theel gemalen komijn

•¼ bouillonblokje verkruimeld.

•peper, beetje zout

Bereiding:

Snij de worst in stukjes. Snij de courgette in stukjes. Een scheut olijfolie in de pan. Eerst het uitje en de worst even kleur laten krijgen, dan de courgette. Doe er oregano bij, wat gerookte paprika, een beetje gemalen komijn. En dan het blikje kikkererwten.

Ik beken: ik had nog een heel lekker groentebouillonblokje liggen, daarvan heb ik een kwart er over verkruimeld. Beetje zout, beetje peper. 20 minuten pruttelen op laag vuur. Eventueel een klein scheutje vocht erbij. Geserveerd met een likje tomatensalsa. Met ieder een kommetje vol kropen we voor de buis. Het mag weer.