Lifestyle/Culinair
658614737
Culinair

Recept van de dag: brioche-tosti met gekarameliseerde ui

Zijn er nog mensen die thuiswerken in deze tijd? Het zou zomaar kunnen dat dit weer vaker gebeurt deze winter; maar dat heeft ook weer een voordeel! Je kunt thuis à la minute je eigen vers bereide lunch klaarmaken. Ik denk dan aan onderstaande heerlijke grilled cheese (oftewel tosti) van brioche met gekarameliseerde ui.

Het recept is van Susan Aretz uit haar zalige snackkookboek Wereldwijd borreltijd (Fontaine Uitgevers). Inderdaad bedoeld als borrelhapje, maar als je hem niet klein snijdt werkt hij prima als lunch.

Nodig voor 1 persoon:

- 40 g roomboter

- 3 rode uien (in dunne ringen)

- 1 el gembersiroop

- 1 brioche brood (in dikke plakken)

- ½ el naturel mayonaise

- 2 plakjes cheddar

- 1 tl Dijon mosterd

Bereiding

Eerst smelt je de boter en bak je de uienringen minstens 30 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gembersiroop toe en bak de uien nog 3 tot 5 minuten op iets hoger vuur.

Besmeer de sneetjes brood met mayonaise. Beleg de niet-besmeerde kant met cheddar en besmeer die weer met mosterd. Leg hier flink wat gekarameliseerde ui op. Bak dit dan in een hete pan met wat neutrale olie, 3 minuten per kant, tot je brood goudbruin is.