Lifestyle/Culinair
665359748
Culinair

Recept van de dag: bokkenpootjes pastinaaktaarteletjes

Vrienden van Felix, u hebt al een culinaire vriend en zit vast niet te wachten op een nieuwe vriendin. U krijgt hem zaterdag terug, beloofd. Intussen mag ik hier wat lekkers met u delen. Vandaag een feestelijk voorgerecht om een druilerige dinsdag mee op te fleuren, –of een kerstmenu mee te beginnen. Mari Maris.

Meng alles van de vulling en maak op smaak met peper & zout. Dan naar de bodem: sla het eiwit stijf met een kneepje zout en voeg steeds een beetje suiker toe.

Nodig per persoon:

De vulling:

•1 eetl ei, losgeklopt (1 heel ei per 7 taartjes)

•kwart pastinaak, heel fijn gesneden, of gemalen in de keukenmachine

•2 blaadjes salie, fijngehakt

•half sjalotje, gesnipperd

•knoflook, fijngehakt

•1 volle eetl crème fraîche

De bodems voor 4 p.:

•1 groot eiwit

•10 g suiker

•30 g amandelmeel

•ca. 10 g amandelschaafsel, gehakt

•neutrale (olijf)olie

Bereiden:

Maal er royaal peper bij en vouw luchtig het amandelmeel erdoor. Spuit er op ingevet bakpapier 4 rondjes van, net geen centimeter dik, met een opstaand randje. Plat puntjes af met een natte vinger en bestrooi met amandelschaafsel. Bak ongeveer 5 minuten iets droog in een oven van 180 ºC. Haal uit de oven en zet die op 190 ºC. Vul de bodems met de pastinaak en zet ca. 20 minuten in de oven: tot ze stevig en mooi gebakken zijn. Draai als ze te snel kleuren de temperatuur ietsje lager. De kern van de bodem blijft een beetje bokkenpootjes-taai.