Lifestyle/Culinair
668321069
Culinair

Dagrecept: Zondigen met zoete pannenkoekjes

Het weekeinde is altijd een goed moment om ’de teugels te laten vieren’, dus zonder schuldgevoel genieten van een calorierijk ontbijt (of lunch).

Amerikaanse pannenkoeken bijvoorbeeld met echte ahornsiroop. Toch kun je deze pannenkoeken iets gezonder maken door er bijvoorbeeld geraspte wortel aan toe te voegen, zoals in dit recept uit Het vegetarische kinderkookboek (Uitgeverij Kluitman). Misschien is het een leuk idee om samen met de (klein)kinderen te bakken en te kliederen in de keuken!

Meng eerst in een grote kom de bloem, het bakpoeder, zout, suiker en kaneel. Klop in een andere kom de volle melk en eieren, voeg dit toe aan het bloemmengsel en klop alles tot een beslag.

Voeg daarna de geraspte wortel en rozijnen toe aan het beslag en schep alles mooi om.

Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak drie kleine pannenkoekjes tegelijk (drie schepjes beslag), 2 tot 3 minuten aan beide kanten. Serveer ze met ahornsiroop, jam of zelfs een bolletje roomijs.

Nodig voor 12 stuks:

- 175 g gewone bloem

- 2 el bakpoeder

- snufje zeezout

- 25 g witte basterdsuiker

- 1 tl gemalen kaneel

- 3 eieren

- 150 ml volle melk

- 2 wortels (geraspt & geplet om vocht te onttrekken)

- handvol rozijnen

- olie om te bakken

- ahornsiroop, jam of roomijs