Nieuws/Lifestyle
668702
Lifestyle

Tesla heeft Chinese broer: Youxia Ranger X

Maak kennis met de Youxia Ranger X: een Chinese tegenhanger van de Tesla Model S. De sedan is net als de Model S elektrisch aangedreven en heeft verdacht veel trekjes van de Amerikaanse Tesla.

Knight Rider

Zelfs in het interieur heeft de  Ranger X opvallend veel gemeen met de Tesla Model S. Volgens de Chinezen is de tablet in het dashboard - ook aanwezig in de Model S - geïnspireerd op KITT, bekend geworden door de televisieserie Knight Rider. De naam van het systeem luidt dan ook KITT OS. Via de tablet kun je de Ranger X laten klinken als de Jaguar F-Type of Ferrari 488 GTB.

De Ranger X wordt aangedreven door een 367 pk en 441 Nm sterke elektromotor. Hij komt op de Chinese markt met een accu van 40 kWh (220 kilometer), 60 kWh (330 kilometer) of 85 kWh (460 kilometer). De 0-100-sprint moet in 5,6 tellen een feit zijn. De productie moet volgend jaar starten.

Juridische stappen?

Of Tesla stappen onderneemt tegen de Youxia Ranger X is onduidelijk. De Amerikaanse autobouwer is in ieder geval op de hoogte van de komst van de elektrische sedan.

Kijk voor de video en meer foto's op autovisie.nl!