Nieuws/Lifestyle
668710
Lifestyle

Morgan Neville maakt docu over Keith Richards

Morgan Neville's documentaire over het leven van de Rolling Stones-gitarist Keith Richards gaat in september in première.

In september gaat bij het abonneetelevisiebedrijf Netflix de documentaire Keith Richards: Under the Influence van Morgan Neville in première. De filmmaker hoopt een niet eerder vertoond beeld van de Rolling Stones-gitarist, zijn muziek en invloeden te tonen.

Neville, die in 2014 voor zijn film 20 Feet from Stardom, over achtergrondzangeressen in de popmuziek, een Oscar in ontvangst mocht nemen voor de beste documentaire, zegt over zijn nieuwe project op de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety: “Tot mijn opluchting bleek Keith Richards een echt mens, met veel humor, kennis en wijsheid. Dat is de echte Keith, zoals we die in onze film wilden portretteren en ik voel mij vereerd om dat beeld via Netflix naar een wereldwijd publiek te brengen.’’

In de film zullen mensen en plekken te zien zijn die de gitarist beïnvloed hebben, zoals Chicago waar hij voor het eerst bluesmannen als Buddy Guy, Muddy Waters en Howlin’ Wolf ontmoette, maar ook oude vrienden als Tom Waits.

Op dezelfde dag als de documentaire wordt vertoond, 18 september, verschijnt ook Richards’ nieuwe album Crosseyed Heart - zijn eerste soloplaat sinds 1992. In recente interviews heeft de gitarist laten doorschemeren er veel voor te voelen om op korte termijn ook weer aan een nieuw Rolling Stones-album te gaan werken.