Nieuws/Lifestyle
668814
Lifestyle

Fiat geeft vervolg aan 500S

Op de vernieuwde prijslijst van de eveneens vernieuwde Fiat 500 ontbreekt de nog redelijk verse 500S-uitvoering. Maar daar komt verandering in. Vanaf 2016 staat op de tariefijst de 500S.

Fiat brengt de 500S later dan de reguliere types, zoals het bestaande type ook veel later aan het 500-gamma werd toegevoegd. De auto is in ieder geval nog niet uitontwikkeld, zo blijkt uit de foto van Autovisie-lezer Daan Roeling. Hij kwam de kleine Italiaan op de Stelviopas tegen. Zwaar gecamoufleerd met beplakte voor- en achterzijde. Na het schieten van de eerste foto werd Daan al door de testrijders vriendelijk doch dringend verzocht weg te gaan.

Dikker

Daan schrijft ons dat Fiats gespotte benjamin over dikkere bumpers dan normaal beschikt, maar het interieur er niet bepaald spannend of sportief uitziet in het prototype. Het huidige model heeft afwijkende bumpers, een subtiele achterspoiler, 16 inch lichtmetalen wielen, sportstuurwiel en sportstoelen. Op motorisch vlak is de versie er met de 0.9 TwinAir Turbo (85 pk) benzinemotor en de 1.3 MultiJet (95 pk). Fiat levert het sportief aangeklede model ook als Cabrio, de 500C.

Levering

De woordvoerder van de Fiat Chrysler Automobiles Netherlands geeft aan dat de 500S voor 2016 op de agenda staat. De levering zou rond juli 2016 starten. De gerestylede 500 van Abarth zal eveneens spoedig volgen.