Nieuws/Lifestyle
668869
Lifestyle

Eerste Mexicaanse Infiniti komt in 2017, Mercedes volgt in 2018

Infiniti en Mercedes-Benz hebben de eerste steen gelegd voor hun gezamenlijke fabriek in Mexico. Het is de bedoeling dat deze Compas (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes) gedoopte faciliteit vanaf 2017 auto's produceert. De producten van Infiniti komen als eerste van de band. Mercedes volgt een jaar later. Het gaat om de opvolgers van de huidige A-Klasse en de Q30.

De fabriek staat op naam van Nissan, het moedermerk van Infiniti, en Mercedes-Benz. De twee hebben een gelijk aandeel. De totale investering bedroeg één miljard dollar. Nissan heeft in de nabijheid van de Mexicaanse faciliteit zelf ook een fabriek staan. Het is een van de redenen geweest om voor de lokatie te kiezen. In de omgeving hebben veel toeleveranciers fabrieken staan.

Capaciteit

Compas heeft een productiecapaciteit van 230.000 auto's op jaarbasis. De twee fabrikanten geven al aan de jaarlijkse output te kunnen verhogen, mocht er meer vraag naar de modellen zijn.

Additioneel

In de fabriek zullen de nieuwe Q30 en enkele varianten van de volgende generatie a-Klasse worden gemaakt. Zowel Nissan als Mercedes geeft aan dat de Mexicaanse fabriek niet de productie elders in de wereld wegneemt. De Mexicaanse output komt erbij. De auto's zullen uiteindelijk in Noord-Amerika, Europa en China worden gemaakt.