Nieuws/Lifestyle
670293
Lifestyle

Ferrari vraagt officieel om notering bij NYSE

Ferrari heeft donderdag officieel een beursnotering aangevraagd bij de New York Stock Exchange (NYSE). Het roemruchte Italiaanse sportwagenmerk wordt naar verwachting begin volgend jaar afgesplitst van moederconcern Fiat Chrysler, dat ook aandelen in het bedrijf van de hand zal doen.

In de ingediende paperassen geeft Ferrari - dat een Nederlandse naamloze vennootschap wordt - in eerste instantie aan 100 miljoen dollar op te willen halen met de beursnotering, maar de kans is groot dat dit bedrag hoger uitvalt. Fiat Chrysler maakte vorig jaar bekend een belang van 10 procent in Ferrari naar de beurs te willen brengen en 80 procent te willen verkopen aan zijn eigen aandeelhouders. Piero Ferrari, de zoon van oprichter Enzo, heeft een belang van 10 procent en heeft al aangegeven dat te houden.

Bestuursvoorzitter Sergio Marchionne van Fiat Chrylser heeft de afgelopen weken herhaaldelijk gezegd dat Ferrari minstens 11 miljard dollar waard is. Hij wil, mede met de opbrengst van de beursgang, 5 miljard dollar vergaren om schulden af te lossen en te investeren in het opkalefateren van de merken Jeep, Alfa Romeo en Maserati.