Lifestyle/Culinair
672431911
Culinair

Recept: zo maak je een Fins-Lapse bosbessentaart

In Fins Lapland likten wij onlangs onze vingers af bij traditionele bosbessentaart met custard. Zelf zo’n taart maken? Probeer dit recept dan eens.

Nodig voor de korst:

100 g boter

40 g suiker

1 ei

1 dl volkorenmee

1 dl tarwebloem

1 tl bakpoeder

Nodig voor de vulling:

240 g bosbessen of blauwe bessen

200 g zure room

1 ei

40 g suiker

1 tl vanillesuiker

Bereiding

Klop de boter en suiker romig en klop daarna het ei erdoorheen. Meng de droge ingrediënten en roer deze door het mengsel. Druk de korst in een taartvorm en bedek de bodem en zijkanten. Voeg hierna de bosbessen gelijkmatig toe.

Meng de zure room, het ei, de suiker en vanillesuiker. Giet het mengsel over de bosbessen. Bak 30 minuten op 200 °C op het onderste rooster van de oven.

Als de bodem nog niet helemaal gaar is, kunt u de oven uitschakelen en de taart 5 minuten op de ovenbodem laten staan.