Lifestyle/Thuis & Tuin
676328483
Thuis & Tuin

Zo maak je kitranden in de badkamer weer wit

Onze huishoudexpert Zamarra Kok behandelt elke week een vraag of probleem van een lezer. Deze week vraagt Mevrouw T. zich af hoe de wanden in hoteldouches na het douchen weer keurig schoon zijn en José Rozema wil weten hoe ze veergeelde kitranden in de badkamer weer wit krijgt.

Douchewand

Mevrouw T. Derlagen-van der Biezen: „In hotels valt me op dat de glazen wanden van de douchecabine na het douchen weer keurig schoon zijn: geen kalk of zeepresten. Wat is het geheim?”

Zamarra: Dat kan verschillende oorzaken hebben. Hotelbadkamers worden vaker schoongemaakt dan thuis, waardoor kalk geen kans krijgt om op te bouwen. Ook kan het hotel waterontharder gebruiken of gebruik maken van kalkwerend glas.

Kit

José Rozema: „Hoe krijg ik vergeelde en vuile kitranden in de badkamer schoon en wit? Het is zo zonde om alles eruit te halen en opnieuw te kitten terwijl de kitnaden verder goed zijn.”

Zamarra: Insmeren met onverdund bleekwater (chloor) kan verbetering opleveren.

Mocht het resultaat niet voldoende zijn, dan kunt u de kit ook nog verven met een kitstift (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

Eiken

H. Timmermans: „Op mijn massief eiken geïmpregneerde parketvloer is een vaas met water gevallen. Een grote kring was het gevolg.”

Zamarra: Ik raad Limespot Remover van Rubio Monocoat aan, speciaal voor watervlekken in eiken.

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar [email protected]