Lifestyle/Culinair
685780642
Culinair

Recept van de dag: winterposteleinsoep

Lastig hè, verse groente midden in de winter. De verschillende groene boontjes hebben allemaal een vol afgestempeld paspoort. Hoewel ik graag beken dat ik voor de kerst snijbonen heb gehaald. Een pondje. Dat was erg lekker. Het herinnert aan al die heerlijk zomergroentes. Maar wat nu zonder al die airmiles.

Ja, spruiten, maar daar hadden we vorige week al een recept van. Zuurkool, hadden we ook vorige week nog. Winterpostelein? Ja, dat is er al! Vaak van de echte grond uit de koude kas, want het wil altijd al heel vroeg groeien.

Nodig voor twee personen:

• 600 g winterpostelein,

• 200 g aardappelen

• 6 dl kippenbouillon,

• 300 g lamsgehakt

• 1 ei

• 2 eetl paneermeel

• zout en peper

• mosterd

• worcestersaus

Bereiden:

Als we er eens soep van maken. Eerst maak je de lamsballetjes, beetje peper, beetje zout, eitje en paneermeel, goed door het gehakt werken en balletjes draaien. Ik ben van de school die de balletjes even in boter bakt, niet door en door gaar, gewoon wat extra smaak geven. Dan zet je kippenbouillon hoog, aardappels erin. Als ze gaar zijn de postelein erbij en de staafmixer erin. Nu op smaak brengen. Paar druppels worcestersaus? Misschien een klein beetje mosterd? Nog wat peper? Doe de balletjes erbij en laat die even echt gaar worden. Niet koken meer, gewoon goed warm. Een heerlijk soepje op een dag dat het buiten wel lente lijkt.