Lifestyle/Thuis & Tuin
689463788
Thuis & Tuin

Dit mag nooit meer weg: de oude koekjestrommel van oma

Sommige voorwerpen lijken waardeloos maar hebben voor de eigenaar juist heel veel waarde. Want er zit een bijzonder verhaal of speciale herinnering aan vast. Vandaag: de koekjestrommel van Corrie.

Sommige voorwerpen kunnen een golf aan herinneringen oproepen. Aan vergeten momenten, aan geuren, aan mensen vooral. Corrie Langelaan (74) heeft dat met dit fraai gekleurde trommeltje.

„Als kind logeerde ik vaak bij mijn opa en oma in Den Haag”, haalt Corrie herinneringen op. „Op doordeweekse dagen zat oma ’s middaga rond vijf uur te wachten op een ieder die van zijn werk thuiskwam. Haar dochter en schoonzoon, haar zoon. Ook opa kwam terug van zijn baan op de markt aan de Marktweg.”

De oma van Corrie had dan een flinke pot thee gezet en zag iedereen rond de eettafel verschijnen. Op die tafel stond dan ook altijd dit koekblik, gevuld met de overbekende knappertjes. Iedereen kreeg er één en bij hoge uitzondering werd er een tweede uitgedeeld.

„Ik vond dat trommeltje altijd zo mooi. Toen opa en oma er niet meer waren en ik zelf al een gezin met jonge kinderen had, was ik op een dag bij mijn ouders en moest iets uit de gangkast pakken. Daar zag ik ineens tussen het gereedschap van mijn vader de bekende ’huisjestrommel’ staan. Ik keek wat erin zat: spijkers. Wat erg! Ik vroeg aan mijn vader of ik het trommeltje mocht hebben vanwege de gezellige herinneringen.”

Natuurlijk mocht dat. De spijkers gingen in een doosje. „Het trommeltje kreeg een plaatsje in ons wandmeubel en staat daar nu al meer dan veertig jaar. Ik ben er nog steeds heel blij mee.”

Heeft u ook een voorwerp dat nooit weg mag omdat er een bijzonder verhaal of herinnering aan vast zit? Mail foto en uw verhaal naar toen@telegraaf.nl