Nieuws/Lifestyle
690387195
Lifestyle

Dagrecept: Zo maak je een lekkere zalmcarpaccio

Je zou in die lockdown toch bijna vergeten dat het vandaag Koningsdag is. Afgelopen zaterdag hadden we het nog over de ’Appeltjes van Oranje’, dus vandaag geen gerecht met sinaasappel. We gaan wel voor iets in de kleur oranje.

Klassieker

Het wordt geen wortel- of pompoensoep, maar een carpaccio van zalm met een dressing van olijfolie, knoflook en bladpeterselie. Deze Italiaanse klassieker uit De Zilveren Lepel bestaat eigenlijk voor de helft uit zwaardvis. Als je wilt, kun je dus ook 250 gram van beide vissoorten nemen. Wat wel belangrijk is: de vis moet vers zijn! De dunne plakjes vereisen bovendien de precisie van een Japanse sushi-chef.

Leg de zalmfilet een paar uurtjes in de koelkast zodat hij wat opstijft. Gebruik een vlijmscherp mes om hem in dunne plakjes te snijden. Leg die op een schaal (of vier borden) en zet weg in de koelkast. De dressing maak je door de olie, knoflook, cognac, peterselie en tijm met wat peper en zout in een keukenmachine te gooien. Goed mengen en giet de dressing vlak voor het serveren over de carpaccio. Serveer er wat vers zuurdesembrood bij.

Voor 4 personen

- 500 g verse zalmfilet

- 100 ml olijfolie

- 1 teen knoflook

- 1 el cognac

- ½ bosje bladpeterselie (fijngehakt)

- 1 tl verse tijm

- Peper en zout

Download PDF:

Bijlage 1Bijlage 2