Lifestyle/En route
698899493
En route

Nieuwe Bugatti wordt misschien eerbetoon aan icoon uit verleden

We weten dat ’ie er komt, maar nog niet hoe de auto eruit ziet: de nieuwe, gelimiteerde Bugatti. Midden augustus wordt de auto tijdens het presigieuze Concours d’Elegance in Pebble Beach onthuld. Nu gaat het gerucht dat de auto een eerbetoon aan een icoon uit het verleden is.

Bugatti presenteerde eerder dit jaar al een heel bijzondere auto: de Bugatti La Voiture Noire. Dat model wordt maar één keer gebouwd, maar dat maakt 2019 nog niet bijzonder genoeg voor het legendarische merk. In augustus wordt een tweede model gepresenteerd, in het kader van het 110-jarig bestaan van Bugatti.

Het gerucht gaat dat de nieuwe Bugatti een eerbetoon is aan de Bugatti EB110, een iconisch model uit de jaren ’90 (zie foto). Die auto werd gemaakt onder de heerschappij van Romano Artioli, die in de jaren ’80 de rechten van het merk Bugatti opkocht en die bijzondere supercar produceerde.

De EB110 werd zo genoemd omdat de auto precies op de 110e verjaardag van Ettore Bugatti (oprichter van het merk) werd gepresenteerd. Dit jaar is het 110 jaar geleden dat Bugatti werd opgericht, en dus denkt men dat de nieuwe auto van Bugatti een eerbetoon aan die legendarische EB110 gaat worden.

Meer lezen over deze bijzondere Bugatti en weten wat Romano Artioli hier over te zeggen heeft, lees dan verder op Autovisie.nl.