Lifestyle/Culinair
707479870
Culinair

Lifehack: zo brengt topkok Robin van de Bunt in veel gerechten de smaken in balans

Chef Robin van de Bunt met zijn moeder Sandra en zusje Michelle.

Chef Robin van de Bunt met zijn moeder Sandra en zusje Michelle.

Voor chef Robin van de Bunt (24) van De Leuf is xantana het wondermiddel dat hij in veel gerechten toepast.

Chef Robin van de Bunt met zijn moeder Sandra en zusje Michelle.

Chef Robin van de Bunt met zijn moeder Sandra en zusje Michelle.

„Xantana is een bindmiddel op basis maïsmeel. Ik gebruik het vooral om verschillende smaken en texturen te laten samenvallen. Je moet wel heel goed doseren”, zegt hij.

„Neem een simpele pasta bolognese. Je maakt tomatensaus, bakt gehakt en wat groenten. Als je die toevoegt ontstaat er vaak een scheiding tussen het vocht van de groenten en de tomatensaus. Met slechts één theelepeltje xantana wordt het weer een gelijkmatige saus, waarbij alle smaken volledig in balans komen.”