Nieuws/Lifestyle
714432168
Lifestyle

Dit weekend wordt de natuur groots gevierd (en jij kunt mee feesten)

Festivals en feestjes liggen door corona nog altijd aan banden, maar de natuur vieren mag gelukkig wel. Dat wordt dan ook gedaan, tijdens Fête de la Nature, het weekend van 3, 4 en 5 september.

IVN Natuureducatie riep natuurliefhebbers op op hun eigen, en uiteraard kleinschalige, manier de aanwezigheid van de natuur te vieren. Door de coronapandemie zijn steeds meer mensen de waarde van de natuur gaan inzien en dat mag best gevierd worden. Meer dan 100 feestjes zijn inmiddels aangemeld voor 3, 4 en 5 september, variërend van mindwalks, oogstfeesten en wildplukwandelingen tot sloepvaren en theater in de natuur.

Fête de la Nature werd acht jaar geleden in Nederland opgezet door een groep enthousiastelingen met een groot hart voor de natuur. Vorig jaar ‘adopteerde’ IVN Natuureducatie het festival. Alle evenementen worden lokaal en door natuurliefhebbers zelf georganiseerd.

„We zijn blij dat we de natuur wel kunnen vieren”, vertelt Alina Salomon van IVN Natuureducatie. „Want juist de natuur heeft veel mensen het afgelopen jaar op de been gehouden. We zijn dan ook blij dat zoveel mensen zich inzetten om de natuur door middel van een feestje meer podium te geven, bij jong en oud’, zegt Salomon. ‘Dat is uiteindelijk ons doel: zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit.”

Zin in een natuurfeestje? Kijk hier voor overzicht van alle activiteiten.