Lifestyle/Culinair
71888976
Culinair

Dagrecept: Verkoelende Marokkaanse avocado-smoothie

Een tijd terg sprak ik met die leuke Vlaamse Soumia Aattaoui, die me van alles vertelde over haar Marokkaanse roots en het eten aldaar. Het water liep me in de mond toen ik hoorde over de avocado-smoothies die je in Marokko op elke straathoek kunt kopen: verkoelend en niet overdreven zoet.

Oké, het is misschien niet de magerste smoothie, maar een mens moet ook genieten, nietwaar? Onderstaand recept uit Keuken van Sou (Uitgeverij Vrijdag) is perfect voor dit warme, benauwde weekeinde. Halveer de avocado’s, verwijder de schil en de pit. Doe het avocado-vruchtvlees, de dadels, de kristalsuiker, de vanillesuiker, de rozijnen, de amandelen, de pistachenoten en de melk in een blender. Blend tot een romige, dikke massa.

Plaats het mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast. Doe de slagroom en de poedersuiker in een kom. Mix met een handmixer totdat de slagroom zo stijf is dat hij in pieken rechtop blijft staan. Schenk de smoothie in de glazen en schep een toefje slagroom erbovenop. Werk af met de toppings naar keuze.

Nodig voor 3 personen:

- 700 ml (half)volle melk

- 3 rijpe avocado's

- 5 ontpitte (Medjoul)dadels

- 1 el kristalsuiker

- 1 zakje vanillesuiker (8 g)

- handvol rozijnen

- handvol amandelen

- handvol pistachenoten

Afwerking:

- 100 ml opklopbare slagroom (koud)

- 60 g poedersuiker

- Toppings naar keuze: M&M’s, Oreo’s enz.