Lifestyle/Culinair
724686384
Culinair

Dagrecept: Roerbak-tofoe met sperzieboontjes

Van alle vleesvervangers ben ik het meest fan van tempé en tofoe, vooral als het op zijn Indonesisch is klaargemaakt. We haalden het thuis vaak bij de lokale toko; heerlijk met geurige rijst en sperzieboontjes.

Ze bevatten redelijk wat eiwit en hebben een fijne bite, al moet je de tofoe hiervoor wel goed aanbakken. Wat mij betreft veel lekkerder dan die vegetarische kipstukjes... Neem dit roerbak-gerecht uit 28 dagen Vega, van Lisa Butterworth (Becht).

Verhit 2 el olie in een grote braadpan. Voeg de tofoe toe met 1 theelepel zout en bak die goudbruin. Voeg de ui, bonen en rode paprika toe en bak tot de uitjes glazig zijn. Haal het mengsel uit de pan en zet opzij. Doe de resterende olie en curry in de pan en roer een minuut tot de geur vrijkomt.

Voeg dan de overige ingrediënten toe, ook de apart gezette gebakken groenten, en roer om te coaten. Breng op smaak met peper, garneer met takjes koriander en serveer de jasmijnrijst erbij.

Nodig voor 4 personen:

- 3 el kokosolie

- 150 g extra stevige tofoe (in stukken van 4 cm)

- 75 g ui (fijngehakt)

- 150 g sperziebonen (gehalveerd)

- 1 kleine rode paprika (kleine stukjes)

- 1,5 tl currypasta

- 100 ml kokosmelk

- 1 el sojasaus

- 1 tl kristalsuiker

- 8 g koriander plus extra

- 160 g jasmijnrijst (voor erbij)