Lifestyle/Reizen
732619911
Reizen

Op vakantie met kinderen; hoe ontspannen vinden ouders dat eigenlijk?

Geen zorgen en verplichtingen, lekker doen waar jíj zin in hebt. Lekker, zo’n vakantie. Toch brengt op vakantie gaan soms ook stress met zich mee, zeker als je met kleine kinderen op reis gaat. Twee op de drie Nederlandse ouders ervaart namelijk stress als zij met het gezin op vakantie gaan.

Dat zegt vakantiehuizenaanbieder Interhome, op basis van een onderzoek dat zij hebben uitgevoerd onder 1022 Nederlanders.

Twee derde van de Nederlandse vakantiegangers zegt dat een vakantie met het gezin allesbehalve zorgeloos is. Voornamelijk ouders tussen de 25 en 34 jaar (33%) maken zich druk over het vermaak van de kinderen en of de bestemming wel kindvriendelijk genoeg is. Jongere ouders tot 24 jaar (40%) maken zich dan weer druk over het reizen zelf en het overnachten.

Toch gaan Nederlandse ouders graag met hun kroost op vakantie. Maar liefst 84% van de Nederlanders reist minstens één keer per jaar met zijn/haar kinderen.

En áls het hele gezin dan op vakantie gaat, dan zijn de ouders vaak iets losser als het gaat om de bedtijd. Slechts een op de drie stuurt de kinderen op vakantie rond dezelfde tijd naar bed als thuis. Zo’n 50% van de ouders geeft niet meer snoep of fastfood aan de kinderen dan thuis en ook aan de schermtijd verandert er voor de helft van de ouders niets.

Huisdieren

40% van de ondervraagden neemt altijd zijn of haar trouwe viervoeter mee. Van deze mensen zijn net meer dan de helft tussen 55 en 64 jaar oud. Het zijn vooral mensen uit de Randstad die hun huisdier niet kunnen missen (86%).

Over huisdieren als reisgezelschap maakt de Nederlander zich iets minder zorgen. Al steekt ook daar af en toe stress de kop op over het verblijf (23%).