Nieuws/Lifestyle
744403350
Lifestyle

Dagrecept: Zo geef je bloemkoolsoep een oppepper

Een tijd geleden was ik in Beiroet, Libanon, waar ik intens genoot van traditionele en moderne gerechten. Zo at ik geroosterde bloemkool met tahin en stukjes granaatappel; verrukkelijk. Niet mijn favoriete groente, maar dat roosteren gaf de bloemkool de nodige pit. Dat kun je natuurlijk ook doen als je bloemkoolsoepje maakt.

Zorg eerst dat je 1 liter (zelfgemaakte?) groentebouillon klaar hebt staan. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg bakpapier op een ovenblad. Verwijder de stronk en bladeren van bloemkool, maak schoon met water en snijd in kleine stukjes (roosjes in vieren).

Leg ze op het ovenblad, besprenkel met olijfolie en bestrooi met komijn, korianderzaad, zout en peper. Even goed mengen! Snijd de ui doormidden en smeer wat olie aan de gesneden kant en leg hem met die zijde op het blad naast de bloemkool. Leg de knoflook (ongepeld) op wat aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie, vouw dicht en plaats op het ovenblad. Ongeveer 30 minuten in de oven. Bij bruine randjes mag het eruit.

Voeg daarna de bloemkool, ui en knoflook (beide gepeld) toe aan de groentebouillon, maar bewaar wat roosjes om te garneren. Gebruik een staafmixer of (grote) blender om de soep te pureren. Garneer met peterselie en geroosterde pijnboompitjes.

Nodig voor 4 personen:

- 1 flinke bloemkool

- 1 l groentebouillon

- 1 ui

- 4 teentjes knoflook

- 2 el olijfolie

- 1 tl komijn (gemalen)

- 1/2 tl korianderzaad

(gemalen)

- zout en peper

- peterselie (gehakt)

- 2 handjes pijnboompitten

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo