Lifestyle/Thuis & Tuin
746488309
Thuis & Tuin

5 x simpele (en goedkope!) manieren om je huis een make-over te geven

Leuk, al die make-overs op tv en in de bladen. Maar laten we eerlijk zijn: niet iedereen kan het het zich veroorloven om een heel nieuw interieur aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook simpele manieren om je huis te restylen zonder dat je daarvoor (diep) in de buidel hoeft te tasten. Vijf tips.

1. Style lege plekken met je favoriete woonaccessoires

Heb je lege plekken in het interieur die wel wat spannends kunnen gebruiken? Geef je favoriete woonaccessoires een mooi (of ander) plekje waar ze gezien kunnen worden. Denk aan dat ene antieke beeld dat je van je grootouders hebt gekregen of die gouden boekensteun met palmbomen die je doet denken aan je laatste vakantie.

2. Maak gebruik van bloemen en planten

Van een reusachtige bananenplant in het hoekje van het huis tot aan gedroogd pampasgras voor op je bureau. Bloemen en planten in huis zijn altijd een goed idee. Ben je een echte romanticus en houd je niet van te veel poespas, ga dan voor een bosje gipskruid. Wil je meer kleur in huis? Kies dan voor chrysanten. Die zijn goedkoop én blijven lang mooi.

3. Vervang deurknoppen en handgrepen

Meestal kies je tijdens de verhuizing een keer voor bepaalde deurknoppen en handgrepen. Het kan zelfs zo zijn dat je nog dezelfde deurknoppen en handgrepen hebt die niet jij, maar de vorige bewoner heeft uitgekozen. Hier heb je misschien nooit aan gedacht, maar door deze details te vervangen krijgt je interieur een enorme touch-up.

4. Hang je wanddecoratie op ooghoogte

Een ‘fout’ die vaak wordt gemaakt is dat de gekozen wanddecoratie te hoog wordt geplaatst. Maar je plaatst wanddecoratie voor jezelf, omdat jíj het mooi vindt. Waarom hang je ze dan niet op ooghoogte? Zo is je wanddecoratie opvallender en geniet je er nog meer van.

5. Ga voor een andere indeling

Heb je bovenstaande tips allemaal al uitgevoerd en ben je (nog) niet tevreden? Dan kan het helpen om de indeling van je interieur aan te passen. Het kost niets en het lijkt toch alsof je net bent verhuisd.