Lifestyle/Culinair
777853365
Culinair

Recept van de dag: appeltaart

Oprecht dacht ik dat ik inmiddels wel alle appeltaartrecepten kende, maar deze is weer helemaal nieuw voor me. Je gebruikt er frisse appels voor zoals goudrenetten. Rasp of snij de appels en giet er de rum over. Ga eens kijken in de drankwinkel, er zijn zulke mooie soorten rum bijgekomen tegenwoordig. Oh, hebben ze alleen die Oostenrijkse dan ben je gewoon in de verkeerde winkel.

Nodig voor een gelukkige familie:

• 800 g appels

• 4 eetl rum

• 250 g boter

• 250 g suiker

• 1 zakje vanillesuiker

• 4 ei

• 2 eetl cacaopoeder

• 1 theel kaneel

• 250 g zelfrijzend bakmeel

• 20 gr bakpoeder

• 150 g gemalen amandelen

Bereiding:

Klop boter, suiker, vanillesuiker en de eieren tot het schuimig is. Dan cacao, kaneel, bloem, bakpoeder, gemalen amandelen, 1/2 reep geraspte melkchocola en roer alles. Voeg ten slotte de appels toe. Vet een 26 cm springvorm in en bestrooi met paneermeel en vul met het deeg.

Bak in de voorverwarmde oven op 175 ° C - 180 ° C gedurende een uur. Bestrijk de gekoelde cake met geklopte room en bestrooi met cacaopoeder. Oh, en speculaaskruid mag ook, in plaats van kaneel.

Toe maar, jouw appeltaart, ik ben er heel erg benieuwd naar!

f.wilbrink@telegraaf.nl