Lifestyle/En route
778364545
En route

Doen: vandaag nog je auto naar de wasstraat brengen

Heb je een auto waar je zuinig op bent en zo lang mogelijk van wil genieten? Dan raden we je aan om ’m zo snel mogelijk naar de wasstraat te brengen. Het liefst vandaag nog! In dit artikel vertellen we je waarom.

Restjes strooizout die te lang op je auto blijven zitten, kunnen namelijk schade aanrichten aan je bolide. Het zout kan zich onder andere invreten in je lak en metalen velgen. Dit kan ervoor zorgen dat er sneller roestplekken ontstaan.

Ook rubberen onderdelen van de auto zoals de banden en verschillende motordelen kunnen kapot gaan omdat het zout het rubber uitdroogt.

Druk

Een andere reden om je auto zo snel mogelijk te (laten) wassen, is omdat er topdrukte bij de wasstraat wordt verwacht. Ga dus het liefst vandaag nog om files te voorkomen. Hoewel het bij sommige wasstraten vandaag al razend druk is...

Ga trouwens voor een uitgebreid programma dat ook de onderkant van de auto wast.

Zelf doen?

Je kunt je auto natuurlijk ook zelf schoonmaken. Gebruik dan als het kan een hogedrukspuit en vergeet de onderkant niet.

Je auto voor de volgende keer beschermen tegen strooizout? Breng een beschermend waslaagje aan dat ervoor zorgt dat vuil zich minder snel aan de auto hecht.