Lifestyle/Culinair
779801403
Culinair

Recept: aardappelvenkelsoepje met palingfilet

In een salade, op een broodje of een toastje. Paling is een oer-Hollandse delicatesse. Ook in een soep erg lekker! Wat dacht je van een aardappelvenkelsoepje met palingfilet?

Voor 4-6 personen, bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

Halve gesnipperde ui

Vier geschilde grote bloemige aardappelen

Halve venkel

Twee eetlepels dragon

Drie deciliter witte wijn

100 gram gerookte palingfilet

Twee lente-uitjes

Liter visbouillon

Twee eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

Stoof de gesnipperde ui in de olijfolie en giet er de visbouillon en witte wijn bij.

Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 centimeter en doe ze bij de soep.

Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes en voeg eveneens toe aan de soep.

Gaar alles door en mix de soep met een staafmixer.

Hak de dragon fijn en meng door de soep.

Snij de paling in reepjes.

Verdeel de soep over borden of soepkommen.

Voeg als laatste de palingreepjes en de gesnipperde lente-uitjes toe.