Nieuws/Lifestyle
794488
Lifestyle

Alpine mikt niet op Porsche

‘Scheiding Caterham en Alpine vooral door meningsverschillen’

Het huwelijk tussen Caterham en Alpine voor het ontwikkelen van een gezamenlijke sportwagen is niet meer, zo werd vorig jaar juni duidelijk. Volgens Alpines Antony Villain werd de scheiding aangevraagd vooral door meningsverschillen van beide bedrijven.

Volgens de designbaas was de samenwerking tussen Alpine en Caterham niet gedoemd om te mislukken. “Aan het einde van de samenwerking lagen vooral politieke problemen ten grondslag”, vertelt Villain. “Weet overigens dat ik nog steeds contact heb met het design van Caterham. We zijn nog steeds goede vrienden, maar zijn wel twee compleet andere organisaties.”

'Niet met Porsche strijden'

Caterham gaat z’n eigen weg, net als Alpine. Door een investeringsplan van 600 miljoen euro kan Alpine een nieuwe sportwagen en een crossover ontwikkelen. Allereerst komt de sportcoupé. Een prototype daarvan hebben we al gezien. De productieversie is voor negentig procent gelijk aan het studiemodel. Volgend jaar start de verkoop. Volgens Villain wordt het niet de meest sterke auto in zijn segment en heeft hij ook niet de grootste motor. “Dat pas niet bij Alpine”, zegt de designer in gesprek met Goodwood Road & Racing. “Wel wordt hij licht. Het idee is om niet te concurreren met Porsche. Een van de fouten die Alpine heeft gemaakt is dat het merk wilde concurreren met Porsche en dat was veel te moeilijk. We moeten bij ons principe blijven en de auto licht houden. Het moet een fun to drive auto worden. Iets nieuws voor de markt en dus geen supercar. We moeten nederig zijn”, zegt Villain.

Kijk voor een 5-vragen-interiew met Antony Villain op autovisie.nl!