Nieuws/Lifestyle
794533
Lifestyle

Pijnlijk moment 'boyband' East 17

De comeback van East 17 blijkt niet zo'n groot succes als die van vroegere aartsrivalen Take That...

De boyband, die in de jaren '90 grote hits scoorde met It's Alright en Stay Another Day, kwam vlak naar het succes van Take Thats reünie ook weer bij elkaar. Maar al snel spatte de droom voor de inmiddels veertigplussers, want zanger Brian Harvey en rapper en songwriter Tony Mortimer vochten elkaar de tent uit en stapten daarna beiden op.

De andere twee leden, John Hendry en Terry Coldwell, die behalve een paar danspasjes nooit zo gek veel bijdroegen, besloten toen maar een nieuwe zanger en een danser in te huren om zo alsnog een comeback te kunnen maken als East 17. Maar dat bleek een uitermate gênante vertoning, meldt de Britse krant Mirror.

De vernieuwde, maar niet bepaald verbeterde East 17 boekte een optreden in een zaal in Dublin, met plek voor 833 gillende fans. Uiteindelijk kwamen maar twintig mensen opdagen. De heren stelden het optreden zelfs nog een uur uit in de hoop dat de overige 813 fans massaal hun trein hadden gemist, maar helaas...

"Kennen jullie East 17 nog?", twittert één van hen droogjes bij twee kiekjes van een vrijwel lege zaal. "Ik overdrijf niet: dit was ik een paar minuten voor het optreden en dit was ik tíjdens hun optreden in de Academy gisteren..."