Nieuws/Lifestyle
794548
Lifestyle

Nieuwe Opel Astra heeft een vanafprijs

Opel is klaar met het berekenen van de vanafprijs van de nieuwe Astra. Hij kost 19.995 euro en is daarmee gelijk geprijsd met de vorige Astra.

Driecilinder

De vanafprijs van net geen twintig mille geldt voor de nieuwe 105 pk en 170 Nm sterke 1.0 EcoTec direct ingespoten en geblazen driecilinder gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De prijs van de nieuwe 150 pk sterke 1.4 Turbo is niet nog niet bekend. Dat is een ander verhaal voor de nieuwe 1.6 CDTi waarvoor Opel minimaal 24.295 euro vraagt. Je krijgt dan de versie met 100 pk. De prijs van de 136 pk sterke 1.6 CDTi is nog niet bekend.

Uiteraard heeft Opel verschillende opties in het programma. Een van die opties zijn de lichtunits met LED Matrix-technologie. Deze lampen hebben een nog hogere lichtintensiteit dan reguliere LED-verlichting. De prijs bedraagt 1.295 euro. Speciale comfortstoelen hebben een prijskaartje van 595 euro.

Opel start allereerst de levering van de vijfdeurs hatchback. De stationwagon wordt niet veel later aan het programma toegevoegd. De levering van de hatchback start in het vierde kwartaal van dit jaar. Op de autoshow van Frankfurt in september dit jaar beleeft de Astra zijn publieksdebuut.