Nieuws/Lifestyle
794648
Lifestyle

Bentley-klanten willen Speed 6!

Als het aan klanten van Bentley ligt, moet de EXP10 Speed 6 Concept in productie gaan. Dat heeft Bentley CEO Wolfgang Dürheimer gezegd tegen het Britse Autocar. Volgens de topman is dat echter nog geen garantie dat er een productiemodel komt.

“We hebben onze klanten voorgelegd of we de Speed 6 moeten bouwen”, zegt Durheimer. “'Gewoon bouwen', was het antwoord van klanten.” Ook voor een compacte SUV heeft Bentley navraag gedaan en ook die bleek erg populair onder klanten. Beide auto’s direct bouwen is volgens Bentley onmogelijk, omdat het merk een kleine onderneming is met beperkte middelen. “We doen studies naar deze twee modellen en bepalen later welke we gaan bouwen.” Een besluit moet volgend jaar of in 2017 genomen worden.

Stel dat de Speed 6 in productie gaat, dan heeft dat volgens Durheimer geen gevolgen voor de Continental GT wat betreft de binnenruimte. “Er is vaak druk vanuit klanten om meer interieurruimte te creëren. Maar daar zijn we heel duidelijk over, want daar hebben we de Flying Spur voor. De volgende Continental krijgt daarom niet meer binnenruimte.” Bentley onderzoekt ook of de Speed 6 een open versie krijgt.