Nieuws/Lifestyle
794918
Lifestyle

Gillian Anderson met rode pruik in The X-Files

Fans van The X-Files kijken uit naar de nieuwe afleveringen van de cultserie die binnenkort op tv komen, maar voorlopig maken ze zich druk om iets anders. Het kapsel van Gillian Anderson, die in de serie Dana Scully speelt.

Op foto's die naar buiten kwamen van nieuwe opnamen in Vancouver, was te zien dat Scully's fameuze rode haar nu een stuk blonder is geworden. Bovendien viel het op dat Anderson een pruik droeg. De actrice verbaast zich erover dat de fans het daar zoveel over hebben, zegt ze tegen Entertainment Weekly. "Ik waardeer hun enthousiasme, maar mijn God!"

Volgens Anderson wordt het haar nog aangepast: "Het wordt roder." Ze vertelt ook waarom ze een pruik draagt. Een dag voor de opnamen begonnen, wilde ze het rood verven. Maar toen bleek dat ze dat beter niet kon doen, omdat ze het risico liep kaal te worden. Ze had de afgelopen tijd voor verschillende rollen haar haar al in diverse kleuren geverfd. "Vorig jaar begon mijn haar uit te vallen", zegt Anderson. "We waren met een tv-serie bezig en ze konden geen krultangen meer gebruiken, omdat de kapster letterlijk plukken haar van mij in haar handen had."

De rode kleur zou waarschijnlijk geen probleem opleveren, maar het opnieuw bleken - om weer met blonde lokken te spelen in een geplande volgende tv-serie - zou haar haar niet overleven, zo kreeg ze te horen van haar kapper. "Hij zei: je moet wel gek zijn als je het nu gaat verven. Dus ja, helaas is het een pruik geworden."