Nieuws/Lifestyle
794985
Lifestyle

Down The Rabbit Hole is Lowlands in het klein

In Beuningen, ofwel achter de groene heuvels en in de blauwe zon, is vrijdagmiddag ook Down The Rabbit Hole van start gegaan in het overvolle festivalweekeinde. Dit kleine broertje van Lowlands ontvangt vandaag onder meer de lievelingsartiesten Damien Rice en Ryan Adams.

Die twee singer-songwriters zouden niet misstaan op Lowlands, dat pas in augustus plaatsvindt. Damien Rice gaf er al eerder een legendarisch, onvergetelijk optreden. Of hij op Down The Rabbit Hole weer tot tranen weet te roeren ligt wel in de lijn der verwachting, gezien zijn fantastische laatste album My Favourite Fades Fantasy van vorig jaar.

De laatste van Ryan Adams was vorig jaar niet minder impossant. De Amerikaan behoort tot de wereldtop der alternatieve country en ook hij staat erom bekend vaak te ontroeren op het podium.

Met daarnaast optredens van Oscar And The Wolf, Patti Smith en Blaudzun staat weinig een sterke start van deze driedaagse in de weg. Morgen staan nog optredens van Iggy Pop, Alabama Shakes en Róisín Muphy op de rol. Down The Rabbit Hole sluit zondag af met shows van Seasick Steve en The War On Drugs.